Erdoğan'ın ABD ziyareti iptal oldu Erdoğan'ın ABD ziyareti iptal oldu

İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu, kabineden uzaklaştı ancak gündemde yeralmaya devam ediyor. Bu kez bir mahkeme kararı Süleyman Soylu'nun adından söz edilmesine yolaçtı.

CEBRİ İCRAYA GİDİLECEK

Süleyman Soylu Prof. Dr. Baskın Oran’a twitterda 'Uşak" ve "Yazısını Alçakça Kurgulamış" dediği için açılan davada 10 bin TL manevi tazminat cezasına çarptırıldı. Ancak Soylu mahkeme kararına rağmen para cezasını ödemeye yanaşmadı. Bunun üzerine Prof. Oran Eski İçişleri Bakanı'nı icraye verdi. İcra Dairesi, Soylu’ya gönderdiği icra emrinde faiz ve yargılama giderleri dahil 27 bin TL borcunu ödemesini aksi takdirde cebri icra yoluna gidileceğini bildirdi.

301419

Süleyman Soylu'nun, mahkeme kararı gereği Prof. Dr. Baskın Oran'a ödemesi gereken manevi tazminatı ödemediği için icraya verilmesiyle ilgili detaylar kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

BİLDİRİM GÖNDERİLDİ

İcra Dairesi'nin Soylu'ya gönderdiği bildirimde, ödenmemiş olan tazminat miktarına ek olarak faiz ve yargılama giderleri de dâhil olmak üzere toplam borç miktarı belirtildi.

Bu olay, Soylu'nun Prof. Dr. Baskın Oran'a yönelik hakaret içeren Twitter paylaşımlarının ardından başlayan bir hukuk mücadelesinin sonucunda meydana geldi