14-28 Mayıs seçimlerinin ardından hem AK Parti Meclis grubu hem de Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde büyük yenilenme yaşandı. AK Parti milletvekillerindeki değişim oranı yüzde 65’i bulurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sürpriz kararıyla büyükşehirlerden aday gösterilen 15 bakan da milletvekili olarak Meclis’te görev yapmaya başladı.

Bakanların milletvekili yapılması kararı, "Meclis’te güçlü temsil", "seçim sürecine dinamizm kazandırmak", "Kamuoyuna değişim mesajı" vermek olarak yorumlanmıştı. Ancak Erdoğan’ın bu kararını, "Başta İçişleri Bakanı olmak üzere bazı bakanlarla yolları ayırmak istiyor. Kırgınlık yaratmamak için böyle toplu bir değişime gitti" şeklinde değerlendirenler de oldu.

AK Partili Metin Külünk'ten, Mehmet Şimşek'e sert uyarı: Bizi iktidarda tutanlar, bir grup sermaye değildir AK Partili Metin Külünk'ten, Mehmet Şimşek'e sert uyarı: Bizi iktidarda tutanlar, bir grup sermaye değildir

Gazete Duvar’ın haberine göre, Soylu’nun milletvekili olan bazı eski bakanlarla sohbet sırasında esprili şekilde, "Sayemde hepiniz milletvekili oldunuz" diye takıldığı anlatılıyor.