Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın davetlisi olarak Suriye’ye gideceğini açıkladı. 

Polemik TV YouTube kanalında yayımlanan Dört Köşe Programına katılan Doğu Perinçek Suriye politikası ve sığınmacılarla alakalı açıklamalarda bulundu. 

'TERÖRÜ BİRLİKTE TEMİZLEYELİM'

Türkiye’nin en büyük sorunlarından birisi olan sığınmacı problemine nasıl çözüm getireceği sorusunu şöyle cevapladı Perinçek, “Suriye’ye gideceğiz. Sayın Beşar Esad’ın davetlisi olarak gideceğiz. Bizim şu önerimizi konuşacağız. Suriye’deki bütün terör örgütlerini; YPG’yi, PKK’yı, İslam bayrağı açıp İslam’a düşman olan DAEŞ benzeri terör örgütlerini Suriye ve Türkiye Devleti birlikte temizleyelim. Buraya gelmiş olan göçmenlerin geri dönüş koşullarının Suriye tarafından da sağlanmasını görüşeceğiz. Zaten sık sık af çıkartıyorlar. Türkiye’deki Suriyeli göçmenlerin dönüşüyle terör bitsin ve ekonomik yük kalksın. Zaten Suriye Devleti’yle konuşuyoruz. Buna hazırlar” dedi. 

'HÜKÜMETİ SURİYE İLE GÖRÜŞMEYE ZORLUYORUZ'

Perinçek, AK Parti’nin Suriye politikasını da eleştirdi. Perinçek, “Biz Türkiye Devleti’ni buna (Suriye ile görüşmeye) zorluyoruz. Erdoğan hükümetini zorluyoruz. Bugüne kadar yapmamaları çok ciddi bir yanlış. AK Parti’nin bu olayı süründürmesi, adım atmaması yanlıştı. Zaten olayın başında durduğumuz yer de yanlıştı. Terör ihraç edildi. ABD, Suriye’yi karıştırdı. Erdoğan yönetimi de çok ciddi hatalar yaptı” ifadelerini kullandı.