En son İngiltere Premier Ligi’nden Manchester United’la sözleşmesini fesheden 37 yaşındaki Ronaldo, geçtiğimiz ayın sonunda Suudi Arabistan’da Pro Ligi takımıyla iki buçuk yıllık bir anlaşma imzaladı. Yıllık maaşının yılda 212 milyon dolar civarında olduğunu düşünülüyor.

Portekizli oyuncunun uzun süredirsevgilisiolan Arjantin doğumlu İspanyol model Georgina Rodriguez geçen hafta gösterişli açılışında Ronaldo'nun yanındaydı ve ikisi Rodriguez'den olan beş çocuğuyla birlikte Riyad'da ona katılacak. Öte yandan, Suudi Arabistan’da evlilik olmadan birlikte yaşamayıyasaklayan katı yasalar Cristiano Ronaldo’yu etkilemeyecek. 

ronaldo suudi arabistan2

SUUDİ YETKİLİLER KABUL ETTİ

Ancak İspanya merkezli TYC Sports'a konuşan Suudi Arabistanlı hukuk uzmanlarına göre ülke hükümeti, Ronaldo'nun Al Nassr'a imza atmasının Suudi Arabistan futboluna getirdiği küresel etki nedeniyle hem Ronaldo hem de Rodriguez için bir istisna yapmayı kabul etti.

Bir kişi, "Suudi yasaları evlilik olmadan birlikte yaşamayı hala yasaklasa da, yetkililer son zamanlarda görmezden gelmeye ve artık kimseyi kovuşturmamaya başladı. Gerçi bu yasalar bir sorun ya da suç olduğunda kullanılıyor” dedi. 

ronaldo suudi arabistan

RODRİGUEZ'E VİZE YOK

Yaşam durumları konusunda bir sorun olmamasına rağmen, Rodriguez'in evli olmayan bir yabancı kadın statüsünün, ülkede yaşamak için vize almasına engel teşkil ettiği düşünülüyor. Al Nassr'ın ve hatta Suudi futbol otoritelerinin onun vize başvurusuna sponsor olması olası bir çözüm olabilir.

Bir diğeri, Rodriguez'in bir yıllık turist vizesi alması olabilir, ancak bu, Ronaldo'nun Al Nassr sözleşmesinin sona ermesinden çok önce sona erecek. Ancak Suudilerin Ronaldo'nun ülkelerine transferinin yol açacağı her türlü yasal problemi görmezden gelmeleri göz önüne alındığında, bu tür engellerin muhtemelen geçici olacağı düşünülüyor.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER