Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesinde kadın akademisyenin odasına gelerek “Benim olacaksın, benimle evleneceksin, yoksa seni işsiz bırakırım” diye tehdit eden Pof. Dr. Bülent Arı, önce üniversitedeki görevinden uzaklaştırılmış, ardından da gözaltına alınmıştı.

'BENİM KADINIMI BENDEN KİMSE ALAMAZ'

Ş.K.’nın telefonuna da el koyan Arı, odada bulunan eşyalara da zarar verdi. Bu esnada içeri giren erkek arkadaşıyla tartışan Arı, “Benim kadınımı kimse benden alamaz” dedi.

Olayı duyanlar durumu üniversite güvenliği ve polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, Bülent Arı’yı gözaltına alarak polis merkezine götürdü. Burada ifadesi alınan Arı, işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Prof. Dr. Bülent Arı kimdir? | Gençlik Haber Sitesi | On5yirmi5.Com

'BEN HER ZAMAN CAHİL HALKA GÜVENDİM'

Bülent Arı, geçmişte Sabahattin Zaim Üniversitesi rektör yardımcısı görevindeyken katıldığı bir canlı yayın programında “Okuma oranı arttıkça beni hafakanlar basıyor, ben her zaman cahil halka güvendim” demişti. Yoğun eleştirilere neden olan Arı, yıllardır görev yaptığı Sabahattin Zaim Üniversitesi’nden istifa etmek zorunda kalmıştı. Arı’ya tepki gösteren isimlerden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da “Nasıl okumuş, nasıl profesör olmuş. Hani gerizekalı desem adama hakaret etmiş olurum. Gerizekalılığın da bir düzeyi var” demişti.