İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Patlamanın canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği iddia ediliyor.

Patlamada vatandaşların panikle kaçması cep telefonu kamerasına yansıdı.

patlama

İSTİKLAL CADDESİ KAPATILDI

Polis Taksim'de ikinci patlama olacağı şüphesiyle alanı boşaltıyor. Cadde kapatıldı.

VALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır" dedi.

yerlikaya tweet

YARALILAR TAKSİM İLKYARDIM'A GÖTÜRÜLÜYOR

Taksim İlkyardım Hastanesi’ne en az 15 yaralı getirildiği öğrenildi.

İMAMOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, Twitter’dan yaptığı paylaşımda sağlıklı bilgilendirme yapacaklarını belirterek bazı uyarılarda bulundu.

İmamoğlu, “İstiklal Caddesi’deki patlama ile ilgili Emniyet ve Sağlık ekiplerimize yardımcı olunması, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız” dedi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, patlamaya ilişkin yayın yasağı getirdi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de "Lütfen kaynağı belirsiz bilgilere itibar etmeyelim, güvenli kaynaklardan bilgi sahibi olalım. Farkında olmadan yanlış bilgiyi yaymayalım" uyarısında bulundu.

Polemik Haber