Taliban komutanı Molavi Ağa Gol, grubun çok daha zengin ve daha donanımlı düşmanlara karşı savaşta nihayetinde zafer kazandığını, "dikkat çekmeye çalışan koca ağızlı bir ezik" olarak adlandırdığı İngiliz kraliyet üyesinin büyükannesinin sarayına "kaçtığını" savundu. 

‘SATRANÇ TAŞLARI ARTIK İKTİDARDA’

Gol, prensin cinayetlerini uydurduğunu ve "savaş bölgesine gitmekten korktuğunu" öne sürerek "Eğer o gerçek bir erkekse tekrar Afganistan'a gelsin" dedi. Prens Harry'nin öldürülen Afganları "tahtadan satranç taşları kaldırıldı" ve "kötü adamlar elendi" şeklinde ifadeleri, özellikle Taliban'ı kızdırmış görünüyor. 

Taliban'ın Erdem Yayma ve Ahlaksızlığı Önleme Bakanlığı'ndan bir yetkili, "Satranç taşları artık iktidarda ve o, kendi ailesi içindeki yerini korumak için mücadele ediyor" dedi.

‘SAVAŞ SUÇLARINI İTİRAF ETTİ’

Afganistan Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü, kraliyetin yorumlarını, 20 yıllık savaşı "insanlık tarihinde gerçekten iğrenç bir zaman" olarak nitelendirerek, "Hiçbir hesap sorulmadan masumları öldüren işgal güçlerinin elinde Afganların yaşadığı travmanın küçük bir evreni" olarak nitelendirdi.

Başka bir Taliban yetkilisi olan Anas Hakkani, prense "öldürdüklerinizin satranç taşları olmadığını, onların dönüşlerini bekleyen aileleri olduğunu" hatırlatırken, alaycı bir şekilde kendi "savaş suçlarını" itiraf etme "nezaketini" övdü.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER