Bir madenciye ait olduğu düşünülen beş düğmeli pantolon, 1857'de ABD’nin Kuzey Carolina eyaletine yakın bir bölgede gerçekleşen gemi kazasından çıkan bir sandıkta bulundu.

Holabird Western Americana Collections'a göre kot pantolonlar, toplamda yaklaşık 1 milyon dolara satılan eserler arasındaydı. Eserlerin sahibi olan California Gold Marketing Group'un yöneticilerinden Dwight Manley, "Bu madenci kot pantolonları, tarihi bir zamandan geliyor. Daha önce beş düğmeli kot pantolon yoktu" dedi.

21 TON ALTINLA BERABER BATTI

Öğeler, 1850'lerde Orta Amerika'ya ve oradan ABD'nin doğu kıyısına yolcu taşıyan 85 metrelik bir gemi olan ve "altın gemisi" olarak da bilinen SS Central America'dan geldi. Gemi, 1857 yılındaki bir kasırga sırasında battı ve 578 yolcu ve mürettebattan 425’i hayatını kaybetti. Yolcular tahminen 21 ton altın sikke ve eserle birlikte battı. Batık, ilk olarak 1988'de keşfedildi.

SS Central America gemi enkazının müzayedesinde, yolcu fişleri, 1800'lerin ortalarına ait giysiler, 18 bin dolara satın alınan pirinç bir çan, bin 500 dolara satılan şeffaf bir cam kül tablası, çatal-bıçak takımı ve mutfak eşyaları dahil olmak üzere çok çeşitli öğeler yer aldı.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER