Türk futbol tarihinin en büyük dolandırıcılık davası olan Fatih Terim Fonu'nda yeni gelişmeler ortaya çıkıyor. Yüksek faiz beklentisiyle kayıt dışı fona paralarını kaptıran yıldız isimlerle ilgili yeni detaylar öğrenildi.

Toplamda 14 milyon dolarını fona yatıran eski milli oyuncu Arda Turan’ın 33 milyon TL’den sonra 2 Milyon TL daha kredi çektiği ortaya çıktı.

Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu'nun özel haberine göre, Seçil Erzan’a en fazla parayı kaptıran Arda Turan ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

33 MİLYON LİRALIK KREDİ AYRINTISI

Yapılan soruşturmaya göre Arda Turan, Seçil Erzan’a toplam 13 milyon 900 bin dolar para verdi. Bunlardan 6 milyon 400 bin dolar geri ödeme aldı. Geriye borç ise 7 milyon 500 bin dolar para kaldı. Sözde yüksek kar getiren özel fona para yatırdığını düşünen Arda Turan, üstelik Denizbank’tan 33 milyon TL kredi çekerek Seçil Erzan’a verdiği çok konuşulmuştu. Konuşulan bu olayında detayları ortaya çıktı. 33 milyon kredi ayrıntısı Arda Turan’ın ifadesinde yer aldı.

Arda Turan ifadesinde, Seçil Erzan ile nasıl tanıştığını ve verdiği paralar hakkında detaylı bilgi vererek kredi bölümüne ise şöyle değindi “En son fonda çok sıkışma var diyerek beni o kadar çok sık aradı ki 33.000.000 TL Denizbank'tan kredi çektim. Bunu da elden Seçil Erzan'a verdim. Toplamda bu zamana kadar 13.900.000 USD nakit elden para verdim. Kendisi de ana 6.400.000 USD geri ödedi ancak kalan parayı ödemedi” dedi.

Peş peşe dört depremin vurduğu Tokat'ta, bilanço açıklandı Peş peşe dört depremin vurduğu Tokat'ta, bilanço açıklandı

KREDİ 2022 YILINDA ÇEKİLMİŞ

Dosyada yer alan banka dökümlerine göre Arda Turan bu krediyi 2 Aralık 2022’de çektiği görülüyor.

Dosyada yer alan banka dökümlerine göre Arda Turan’ın 33 milyon TL’den sonra yeniden ihtiyaç kredisi çektiği ortaya çıktı. Ortaya çıkan evraklara göre Arda Turan, 28 Şubat 2023’de yine Denizbank Levent şubesinde ayda 224 bin geri ödemeli toplam 12 ay olmak üzere 2 milyon TL ihtiyaç kredisi çekti. İlk taksitin ödeme tarihi ise 14 Nisan 2023 yani Seçil Erzan’ın tutuklandıktan 3 gün sonrasına denk geliyor.

SAVCILIK: ARDA TURAN'I GETİRİN

Olayın patlak vermesinin ardından 11 Nisan 2023 günü gözaltına alınan Seçil Erzan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturmayı sürdüren savcılık, tespit edilen müştekilerin savcılık tarafından ifadesi alınması için polise talimat yazısı gönderdi. Gönderilen talimat yazısında, adı geçen müştekilerin savcılıkta hazır edilmesi, ancak öncelik Arda Turan’a verilip 13 Nisan günü saat 11.00’da hazır edilmesi istendi.

Ancak polis ekipleri söz konusu tarihe kadar Arda Turan’a ulaşamadıkları ortaya çıktı.

Yapılan yazışmada şunlar denildi:

ARDA TURAN'A HENÜZ ULAŞILAMADI

”Sayın Cumhuriyet Savcısı, Şube Müdürlüğümüz görevlilerine dosya içeriğinde müşteki olarak isimleri geçen şahısların ifadelerinin Cumhuriyet Başsavcılığında alınması için hazır edilmesi öncelikle 13.04.2023 günü saat: 11.00'da Arda TURAN isimli şahsa ulaşılarak hazır edilmesi talimatı verilmiş, Arda TURAN isimli şahıs ile herhangi bir şekilde irtibata geçilmemiş, 12.04.2023 günü Cumhuriyet Savcısı ile yapılan görüşmede; tesis edilen iş ve işlemlerle ilgili olarak tanzim edilen tüm evrakların ve elde edilen delillerin olduğu haliyle tahkikatın devam ettirilebilmesi için İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim edilmesi talimatı verilmiştir”