Stephane Dujarric yaptığı açıklamada, BM'nin Musk ve sahibi olduğu teknoloji şirketi hakkında yazan CNN, Washington Post ve New York Times gibi haber kuruluşlarındaki önde gelen teknoloji muhabirlerinin yasaklanmasından "çok rahatsız" olduğunu söyledi.

Dujarric, ifade özgürlüğü cenneti olduğunu iddia eden bir platformda medyanın seslerinin susturulmaması gerektiğini söyledi. Gazetecilere verdiği demeçte, "Hareket, dünyanın her yerindeki gazetecilerin sansür, fiziksel tehditler ve daha da kötüsüyle karşı karşıya kaldığı bir zamanda tehlikeli bir emsal teşkil ediyor" dedi.

‘ENDİŞE VERİCİ’

Almanya hükümeti basın özgürlüğünün "bir hevesle açılıp kapatılmaması" gerektiğini söyledi ve İngiltere’den de askıya almalarla ilgili endişelerini dile getirdi. Avrupa Birliği'nden uyarı, Avrupa Komisyonu'nun değerler ve şeffaflıktan sorumlu başkan yardımcısı Vera Jourova'dan geldi ve "gazetecilerin Twitter'da keyfi olarak askıya alınmasıyla ilgili haberler endişe verici" diye tweet attı. 

‘BİR SORUNUMUZ VAR’

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın sözcüsü, teknoloji şirketlerinin "konuşma özgürlüğünü desteklerken kullanıcılarını korumayı dengelemesi" gerektiğini söyledi. Alman hükümeti, etkilenen hesapların ekran görüntülerini paylaşarak askıya almalarla ilgili bir "sorun" olduğunu söyledi. 

Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın Twitter hesabından, "Basın özgürlüğü bir hevesle açılıp kapatılamaz. Aşağıdaki gazeteciler artık bizi takip edemez, yorum yapamaz ve bizi eleştiremez. Bununla ilgili bir sorunumuz var” diye kaydedildi. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER