Gelişme, Musk'ın Cuma günü verdiği 44 milyar dolarlık tekliften vazgeçtiğini açıklamasının ardından geldi. Elon Musk, Twitter'ın platformdaki sahte ve spam hesapların sayısı hakkında bilgi vermediğini iddia etti.

‘ŞİRKETİN OPERASYONLARINI AKSAT…’

Dava dosyasında, "Twitter'ın adını kullanarak halka açık bir gösteri düzenledikten ve satıcı dostu bir satın alma anlaşması teklif edip imzaladıktan sonra, Musk görünüşe göre, sözleşme yasasına tabi diğer tüm tarafların aksine, fikrini değiştirmekte özgür olduğuna inanıyor. Şirketi önemsiz gör, operasyonlarını aksat, hissedar değerini yok et ve çekip git" şeklinde kaydedilerek teklif edilen rakamda satın almanın gerçekleşmesi talep edildi. 

TWİTTER’DAN TAAHHÜT

Cuma günü, Musk, bot hesapları hakkında bilgi eksikliğinin ve yanlış beyanların "önemli bir olumsuzluk" anlamına geldiğini iddia ederek anlaşmadan çekildiğini söyledi. Ayrıca, Twitter yöneticilerinin görevden alınmasının, yükümlülüklerini yerine getirmediği anlamına geldiğini söyledi. Buna cevaben Twitter, anlaşmayı uygulamak için yasal işlem başlatmayı planladığını ve "Musk ile üzerinde anlaşılan fiyat ve şartlarda işlem yapmayı taahhüt ettiğini" söyledi. (BBC)