Trump yönetiminin Huawei’nin akıllı telefon işine ezici bir darbe indirmesinden altı ay sonra, Çinli telekomünikasyon devi, en büyük gelir katkısının düşüşünü eninde sonunda telafi edebilecek daha az göz alıcı alternatiflere yöneliyor.

"HAYATTA KALMAK İÇİN"

Bir zamanlar dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olan Çinli şirket, bir dizi ABD yaptırımının kârlı işini neredeyse tamamen ortadan kaldırdı. Biden yönetimi Huawei üzerindeki baskıyı sürdürürken, şirketin milyarder kurucusu Ren Zhengfei, şirketi ulaşım, imalat, tarım ve diğer sektörlerdeki kurumsal müşterilerinin listesini büyütmeye yönlendirdi.

Geçen ay kısmen Huawei sponsorluğunda bir madencilik inovasyon laboratuvarının açılışında Ren, "ABD'nin bizi varlık listesinden çıkarması pek olası değil. Şu anda sadece daha çok çalışmak ve hayatta kalmak için yeni fırsatlar aramaya devam etmek istiyoruz" dedi.

EN BÜYÜK 5G AĞI

Bir diğer ilginç iş ise, Çin'deki bir balık çiftliği. Çiftlik, güç üretirken balıklarını aşırı güneş ışığından korumak için Huawei çeviricileriyle donatılmış on binlerce güneş paneliyle kaplı.

5GtoB olarak adlandırılan bir başka girişim, Huawei'nin 5G teknolojisini sağlık hizmetlerinden uçak üretimine kadar değişen alanlara yerleştirmesini içeriyor. Şirket, ülke çapında faaliyet gösteren 720 bin baz istasyonunun yarısından fazlasını tedarik ederek Çin'in dünyanın en büyük 5G ağını kurmasına yardımcı oldu. (Al Jazeera)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com