Covid-19 salgınının neredeyse her yönü, video akış uygulamasından market teslimatına kadar teknoloji devinin gelirlerini artırmaya hizmet etti. Patlamanın önümüzdeki birkaç ay içinde devam etmesini beklediğini söyledi.

Gelir geçen yıl bu kez 75 milyar dolardan Mart ayı sonuna kadar üç ay boyunca 108.5 milyar dolara yükseldi. 

Kâr, bir yıl önceki 2.5 milyar dolardan 8.1 milyar dolara yükseldi. Yönetim Kurulu Başkanı Jeff Bezos, yayın hizmeti Prime Video ve web hizmetleri bölümü AWS'yi vurguladı ve "ailede olmasından gurur duyduğunu" söyledi.

Amazon, salgın etkilerinin bazı pazarlarda azalmasına rağmen satışlarının ve kârının artmaya devam etmesini beklediğini ve Covid-19 ile ilgili 1.5 milyar dolar daha maliyet beklediğini söyledi. 

Firma, yarım milyon ABD'li çalışanı için 1 milyar dolardan fazla bir maliyetle maaşı artırmayı planladığını duyurdu.

Bezos, "Prime Video 10 yaşına girerken, geçen yıl 175 milyondan fazla Prime üyesi şov ve film izledi ve akış saatleri yıldan yıla yüzde 70'ten fazla arttı" dedi. 

Sermaye Analisti olan Nicholas Hyett, Amazon'un sonuçlarının, özellikle pandemi sırasında iş yapmanın ekstra maliyetleri göz önüne alındığında "mükemmel" olduğunu söyledi.

Hyett, "Bu, Amazon için altın bir çağ olabilir. Ana caddelerin kapalı olduğu için Amazon, tüketicilerin yedek parası için doğal bir yuva ve teknoloji sihirbazlığı daha faydalı hale geldi" dedi.