Bu, son aylarda üst düzey bir Apple çalışanını bir otomobil üreticisinekaptırdığı ikinci sefer. Apple, otomobil projesi başkanı Doug Field'ı Eylül ayında Ford’a kaptırmıştı.

HEDEF ELEKTRİKLİ ARAÇ

Ahn, Linkedin profiline göre bu ay Volkswagen’in pil bölümünde baş teknoloji sorumlusu oldu.2018'de Apple, Samsung’un yeni nesil pil bölümünde eski bir yönetici olan Ahn'ı işe almıştı. Apple, pillerini yalnızca cep telefonlarında ve dizüstü bilgisayarlarında değil, geliştirilmekte olan elektrikli araçlarında da kullanıyor.

Sektör kaynakları geçen yıl Reuters'e, Apple'ın 2024 yılına kadar gelişmiş pil teknolojisine sahip bir elektrikli otomobil piyasaya sürmeyi hedeflediğini söyledi.

Apple CEO'su Tim Cook, Ekim ayında, Apple'ın çipler için olduğu gibi kendi bünyesinde pil ve ekran geliştirmeyi planlayıp planlamadığı sorulduğunda, "Hiçbir şeyi göz ardı etmek istemem" dedi.

Apple’ın Çinli CATL ve BYD ile planladığı elektrikli araç için pil tedariki konusundaki görüşmeleri, tedarikçilerin yalnızca teknoloji devine hitap edecek fabrikalar kurmayı reddetmesinden sonra durdu. 

Volkswagen, on yılın sonuna kadar ortaklarıyla birlikte Avrupa'da altı pil fabrikası kurma konusunda iddialı bir planın ana hatlarını çizdi. Bu, elektrikli araçlarda dünya lideri olarak Tesla’yı geçme vizyonunun anahtarı. (Reuters)