Apple, yılın ilk çeyreğinde rekor satışlar bildirdi. Apple CEO'su Tim Cook, Ekim ayında çip kıtlığının çoğu Apple ürününün üretimini etkilediği ve 6 milyar doların üzerinde satış kaybına yol açabileceği konusunda uyarmıştı. Ancak şirket, yatırımcılarla yaptığı bir görüşmede başarılı bir çeyreği kutladı.

Cook, “Dünyanın belirsizliğine rağmen, emin olduğum bir şey var: Apple, teknolojinin vaadini en iyi şekilde yerine getirmek için her gün ve her şekilde gelişmeye devam edecek” dedi.

TEK ÇEYREKTE 118,7 MİLYAR DOLARLIK SATIŞ

2022'nin ilk çeyrek kazançlarını bildiren şirket, geçen yıla göre yüzde 11 artışla 123,9 milyar dolar ile tüm zamanların rekorunu kırdığını ve analistlerin ortalama 118,7 milyar dolar tahmininden daha yüksek olduğunu söyledi.

Ancak medya ajansı MindshareWorldwide'ın dijital şefi Tom Johnson, başarılı çeyreğin Apple'ın bu kısıtlamalara diğer teknoloji şirketlerinden daha dirençli olduğunu gösterdiğini söyleyerek, "Apple'ın kült takipçileri her zaman amiral gemisi cihazının en son sürümünü satın alacak. Çip sıkıntısı, büyümesini uzun vadede asla engelleyemeyecekti" dedi. 

Yine de Apple, devam eden Covid-19 endişeleri şeklinde aksiliklerle karşı karşıya. Omicron varyantındaki artış, şirketi bir dizi Apple mağazasını ve şirket ofislerini kapatmaya zorladı.

‘TEKNOLOJİ SEKTÖRÜ İYİLEŞİYOR’ YORUMU

Apple'ın başarılı çeyreği, Perşembe günü Tesla'dan gelen rekor kazanç raporunun hemen ardından geliyor ve her ikisi de teknoloji sektörünün bir dizi zayıf çeyrekten sonra iyileşmekte olabileceğini gösteriyor.

Analistler, bu başarının devam edip etmeyeceğini görmek için Google'ın ana şirketi Alphabet ve Amazon dahil olmak üzere diğer teknoloji devlerinin kazanç raporlarına bakacaklar.

Investing.com’dan kıdemli analist Jesse Cohen, "Apple'ın sonuçları, teknoloji sektörünün son zamanlardaki sıkıntıdan çıkması için tam da ihtiyaç duyduğu şey. iPhone devinin büyük atışı, teknoloji alanında bir ralliyi ateşleyecek bir sonraki katalizör olabilir" dedi. (Guardian)