Apple ayrıca Kolombiya, Mısır, Kazakistan, Güney Afrika, Türkmenistan, Uganda ve Filipinler'de de bu özelliği kullanıma sunmayacağını söyledi.

ÇİN’E VERİLEN TAVİZLERİN SONUNCUSU

Düzenleyiciler tarafından getirilen kurallar nedenlerle Çin'de bu özelliği durdurma kararı, şirketin gelirinin yaklaşık yüzde 15'ini oluşturan bir ülkede gizlilik konusunda verdiği bir dizi tavizin sonuncusu. 

2018'de Apple, Çinli kullanıcıların iCloud verilerini kilitlemek için kullanılan dijital anahtarları taşıdı ve yetkililerin bilgilere erişmek için yerel mahkemeler aracılığıyla çalışmasına izin verdi.

Çin'in iktidardaki Komünist Partisi, vatandaşların ülkenin yoğun bir şekilde kontrol edilen internetini nasıl kullandığını yakından takip etmek için geniş bir gözetim sistemi kullanıyor.

‘AKTARMA SİSTEMİ’ KULLANILIYOR

Apple'ın bu özelliği, önce web trafiğini Apple tarafından sağlanan bir sunucuya gönderir ve burada IP adresi adı verilen bir bilgiden arındırılır. Buradan, Apple trafiği, kullanıcıya geçici bir IP adresi atayan ve trafiği hedef web sitesine gönderen üçüncü taraf bir operatör tarafından yönetilen ikinci bir sunucuya gönderir.

Apple, aktarma sisteminin ikinci atlamasında dışarıdan bir tarafın kullanılmasının, Apple'ın bile hem kullanıcının kimliğini hem de kullanıcının hangi web sitesini ziyaret ettiğini bilmesini engellemek için kasıtlı olduğunu söyledi.