Dhirendra Prasad, ülkenin California eyaletindeki federal mahkemeye yapılan başvurulara göre, Apple'ın küresel hizmet tedarik zincirindeki bir satın almacı olarak ve "güven konumunu" kullanarak şirketi dolandırmak için beş suçtan yargılanacak. Savcılar, Apple’ın satın almacısı olarak Prasad'ın satıcılarla pazarlık yaptığını, sipariş verdiğini ve Apple'ın satın alma sistemine girdiği fatura tutarlarına göre ödeme yaptığını söyledi.

Prasad'ın komisyon alarak, yanlış onarım siparişleri verip parçalarını çalarak ve Apple'ın hiç almadığı ürün ve hizmetler için ödeme yapmasına neden olarak Apple'ı dolandırdığı iddia ediliyor.

DEVLETİ DE DOLANDIRMIŞ

Savcılar, Prasad'ın ayrıca vergi kaçırdığını ve şirketi dolandırmaktan elde ettiği gelirleri akladığını söyledi. Mahkeme raporlarına göre Apple, on yıllık bir istihdamın ardından Aralık 2018'de onu kovdu. Mahkeme kayıtlarına göre, Apple ile iş yapan ve benzer dolandırıcılık planlarında Prasad ile komplo kurduğu iddia edilen iki satıcı, Aralık ayında ilgili suçlamaları kabul etti.

Prasad, tel ve posta dolandırıcılığı yapmak, kara para aklamak ve ABD'yi dolandırmak için komplo kurmak ve vergi kaçakçılığı da dahil olmak üzere birçok suçlamayla karşı karşıya. Savcılar, duruşması 24 Mart'ta yapılacak olan Prasad'ın milyonlarca dolarlık gayrimenkul ve diğer varlıklarının alınmasını istiyor. (Reuters)