Talep, siber suçlular dünyasının önde gelen gaspçıları arasında sayılan Rusya bağlantılı bir grup olan REvil siber suç çetesi tarafından tipik olarak kullanılan bir sitede yayınlandı.

YÜZLERCE FİRMANIN SİSTEMİNİ FELÇ ETTİ

Çetenin bağlı bir yapıya sahip olması, zaman zaman bilgisayar korsanları adına kimin konuştuğunu belirlemeyi zorlaştırıyor, ancak siber güvenlik firması RecordedFuture'dan Allan Liska, mesajın "neredeyse kesinlikle" REvil'dengeldiğini söyledi.

Grubun Cuma günü gerçekleştirdiği REvil'in fidye yazılımı saldırısı, giderek daha fazla dikkat çeken bir dizi saldırının en dramatiklerinden biriydi.Çete Miami merkezli bir bilgi teknolojisi firması olan Kaseya'ya girdi ve onların erişimlerini bazı müşterileri ihlal etmek için kullandı ve dünya çapında yüzlerce firmanın bilgisayarlarını hızla felç eden bir zincirleme reaksiyon başlattı.

‘’ÇİĞNEYEBİLECEKLERİNDEN DAHA FAZLASINI ISIRDILAR’’

Siber güvenlik uzmanları saldırıdan REvil'i sorumlu tuttu. Kaseya'dan bir yönetici, şirketin fidye talebinden haberdar olduğunu, ancak yorum isteyen başka mesajlara hemen dönmediğini söyledi.Liska, bilgisayar korsanlarının çiğneyebileceklerinden daha fazlasını ısırdığına inandığını söyledi.

(Reuters)