Apple'ın uygulama mağazası ödeme politikaları, özellikle uygulama geliştiricilerinin komisyonların yüzde 15 ile yüzde 30 arasında değiştiği ödeme sistemini özel olarak kullanması şartı, geliştiricilerden uzun süredir şikayetler alıyor.

FLÖRT UYGULAMALARINA ODAKLANIYOR

Apple'ın uygulamalarının pazardaki hakim konumunun kötüye kullanılması anlamına gelip gelmediğine ilişkin Hollanda’da yapılan soruşturma, 2019'da başlatıldı, ancak daha sonra kapsamı, öncelikle flört uygulamalarına odaklanacak şekilde daraltıldı.

Popüler flört uygulamasıTinder'ın sahibi Match Group, Apple'ın kurallarının müşterileriyle ödemeler hakkında doğrudan iletişim kurmasını engellediğini söyleyen bir şikayeti de dahil ettiler.

CEZA YOK EMİR VAR

Hollanda Tüketiciler ve Pazarlar Kurumu (ACM) geçen ay ABD teknoloji devini kararı hakkında bilgilendirdi ve Apple'ın birçok ülkede zorluklarla karşı karşıya kalmasına rağmen, şirketin uygulama mağazasında pazar gücünü kötüye kullandığını tespit eden dünyanın ilk tekel karşıtı düzenleyicisi yaptı.

ACM, Apple'a herhangi bir ceza uygulamadı, ancak uygulama içi ödeme sisteminde değişiklik talep etti. Bir ACM sözcüsü, konunun şu anda yasal inceleme altında olduğunu söyleyerek yorum yapmayı reddetti. Düzenleyici daha önce kararını bu yıl yayınlamayı beklediğini söylemişti. (Reuters)