90 milyon aboneye ulaşmanın 5 yıl alacağını tahmin etmiş olan şirketin beklentileri çok daha kısa sürede gerçekleşti ve 2024 yılındaki hedefini üç katına çıkararak 260 milyona çıkardı. Ayrıca, içerik bütçesini ikiye katlayarak 15 milyar dolara çıkardı ve küresel akış savaşlarında üçüncü büyük güç konumundaki yerini pekiştirdi.

"NETFLİX’İN YARISI KADAR"

Geçen ay, Netflix 203,7 milyon abonesi olduğunu duyurdu ve ikinci yüz milyon aboneyi kazanması dört yıl sürdü. Analist Richard Broughton, "Disney+, aboneliğe bağlı video hizmetinde görülen en hızlı büyümeden bazılarını yaşadı. Şirket, hala Netflix'in yarısı kadar aboneye sahipken, bu noktaya eşi görülmemiş bir zaman diliminde ulaştı" dedi.

RAKİPLERİNİN İÇERİĞİ 10 KAT DAHA FAZLA

Rakiplerine kıyasla nispeten düşük içerik kataloğu göz önüne alındığında, Disney'in elde ettiği başarı seviyesi şaşırtıcı olabilir. Bu yılın Ocak ayı itibarıyla Disney+, Netflix'te 40 bin ve Amazon'da 50 bin saate karşılık yalnızca 4 bin 500 saatlik içerik sundu. Analist Broughton, "Bu nicelikten çok nitelikle ilgilidir. Diğerlerinin hacmi var, Disney markalarının kalitesine güveniyor. İnsanların, hayranların izlemeleri gerektiğini düşündükleri şovlar ve filmler var" dedi. (Guardian)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com