Elon Musk’ın avukatları, “Musk, satın alma anlaşmasını feshediyor çünkü Twitter bu anlaşmanın birden fazla hükmünü esaslı şekilde ihlal ediyor” şeklinde kaydetti.

Ancak anlaşmadan uzaklaşmak kolay olmayacak. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile yapılan 95 sayfalık satın alma anlaşmasına göre Musk, Twitter'ın orijinal anlaşmayı ihlal ettiğini veya 1 milyar dolarlık bir anlaşma iptali ücreti için dava edilme riskini aşması gerekecek.

TWİTTER PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Twitter’dan yapılan açıklamada, “44 milyar dolarlık anlaşmayı tamamlamak için Musk'a dava açmayı planlandığı ve kazanılacağı” belirtildi. Twitter yönetim kurulu başkanı Bret Taylor, "Twitter yönetim kurulu, Musk ile üzerinde anlaşılan fiyat ve şartlarda işlemi kapatmayı taahhüt ediyor ve satın alma anlaşmasını uygulamak için yasal işlem başlatmayı planlıyor" dedi.

Satın almanın muhtemel iptali, milyarder iş insanı ile en etkili sosyal medya platformlarından biri arasındaki destanın en son gelişmesiydi ve ileride devasa bir yasal savaşın habercisi olabilir.

SEBEBİ BOT HESAPLAR

Tesla CEO'su ve dünyanın en zengin insanı, 25 Nisan'da Twitter'ı satın almak için bir anlaşmaya vardı ve Musk, şirketin tüm hisselerini her biri 54.20 dolara satın almayı teklif etti. Ancak Musk ve avukatları Twitter'ı platformdaki "spam" hesapların sayısı hakkında doğru bilgi vermemekle suçlayınca işler ters gitti.

Musk avukatları, Twitter'ın tekrarlanan taleplere rağmen "spam ve sahte hesapların denetleme sürecine dahil edilmesine" müsaade edilmediğini yazdı. (Guardian)