Washington Post'a konuşan yeni muhbirin iddialarının, halka açık şirketlerdeki yatırımcıları korumak için düzenlemeleri yürüten ABD kurumu olan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yapılan bir şikayette yer aldığı bildirildi.

PR KRİZİNE YOL AÇIYOR

Şikayette, eski çalışan, Facebook yetkililerinin Donald Trump ve müttefiklerini kızdırmak veya şirketin devasa büyümesini dengelemek korkusuyla güvenlik kurallarını nasıl sık sık uygulamayı reddettiğini ayrıntılı olarak anlattı. İddia edilen bir olayda, bir Facebook iletişim yetkilisi olan Tucker Bounds, 2016 seçim manipülasyonunda platformun rolüyle ilgili endişeleri reddetti.

İddialar, şirketin tekrar tekrar kamu güvenliğinden ziyade kâra öncelik verdiğini söyleyen eski bir Facebook ürün müdürü olan ihbarcı Frances Haugen'in iddialarını yansıtıyor. Haugen'in ABD kongresinde ve Birleşik Krallık parlamentosu önündeki tanıklığı, yeniden markalaşma planları hazırladığı söylenen sosyal ağ için büyük bir PR krizine yol açtı.

İddialar, New York Times, Washington Post ve NBC de dahil olmak üzere haber kuruluşlarının Haugen tarafından paylaşılan dahili belgelere dayanan raporlar yayınladığı aynı gün geldi. Belgeler, özellikle 2020 ABD başkanlık seçimleriyle ilgili olarak platformdaki yanlış bilgi ve komplo teorilerinin yayılmasına daha derin bir bakış sunuyor. (Guardian)