Ülkenin Teksas, Indiana, Washington Eyaleti ve Columbia Bölgesi, Ocak ayında eyalet mahkemelerinde, kullanıcıların gizliliğini ihlal eden aldatıcı konum izleme uygulamaları nedeniyle Google'a karşı ayrı davalar açtı. Başsavcı Paxton'ın başvurusu, Ocak ayında açılan davaya Google'ın gizli modunu ekliyor.

GOOGLE’DAN SERT AÇIKLAMA 

Gizli mod veya "özel tarama", Google'ın arama geçmişini veya konum etkinliğini izlemeyeceği anlamına geldiğini söylediği bir web tarayıcı işlevidir. Dava dosyasında, "Google, bir kullanıcı gizli moddayken bile aldatıcı şekilde bir dizi kişisel veri toplar" denildi.

Google’dan yapılan açıklamada, Paxton'ın başvurusunun yine "ayarlarımızla ilgili yanlış iddialara ve güncelliğini yitirmiş iddialara dayandığı" belirtilerek "Bu iddialara şiddetle karşı çıkıyoruz ve bunu iddiayı üzerimizden atmak için kendimizi şiddetle savunacağız" dedi.

Paxton daha önce, kullanıcılar engellemeye çalıştığında bile konumlarını takip etmeye devam ederek Google'ın tüketicileri yanlış yönlendirdiğini iddia etmişti. (Reuters)