Hareket, 2020'deki ABD başkanlık seçimleri sırasında siyasi reklamları ele almaları konusunda sosyal medya platformları üzerindeki baskının ortasında geldi.

Sosyal medya platformları, Güneydoğu Asya ülkesinde siyasi savaş alanları haline geldi ve Filipinlilerin sosyal medyada harcadıkları zaman açısından dünya sıralamasında en üst sıralarda yer aldığını gösteren çalışmalar var.

BAŞKA ÖRNEKLERİ VAR

Google, siyasi içerik politikasında yaptığı bir güncellemede, herhangi bir siyasi partiyi veya herhangi bir kişi veya partinin kamu görevine adaylığını tanıtan veya karşı çıkan seçim reklamlarının 8 Şubat - 9 Mayıs 2022 tarihleri arasında yayınlanmasına izin verilmeyeceğini söyledi. Tarihler, Filipinler'deki seçim kampanyasının 9 Mayıs'taki seçim gününe kadar olan dönemini kapsıyor.

Google, politika güncellemesi hakkında etkilenen reklam verenlere bildirim gönderileceğini söyledi. Google, 2019'daki Kanada federal seçimleri ve 2020'deki Singapur seçimleri de dahil olmak üzere daha önce platformunda siyasi reklamları yasaklamıştı.

Facebook gibi sosyal medya platformları, Duterte'nin destek tabanını güçlendirmeye yardımcı oldu ve analistler, 2016'daki seçim zaferinde ve geçen yılki orta vadeli anketlerde müttefikleri tarafından bozguna uğratılmasında etkili olduklarını düşünüyor.

Filipinliler, anayasaya göre bir dönem daha aday olmasına izin verilmeyen, ancak senatör koltuğuna aday olacak Duterte'nin halefini seçecek. (Reuters)