Hukuk uzmanları, kararın, anlaşmazlığı çözmek için hızlı bir süreç talep eden Twitter için iyi haber olduğunu söyledi. Bir yargıç, "belirsizlik bulutu" olduğunu söyledi ve şirketin bir gecikmenin işletmeye ciddi zarar vereceği yönündeki iddiasını kabul etti.

‘SABOTAJ GİRİŞİMİ’

Delaware Adliye Mahkemesi’nin Baş Yargıcı Şansölye Kathaleen McCormick, "Gecikme onarılamaz zararları doğurabilir. Gecikme ne kadar uzun olursa, risk o kadar büyük olur" dedi ve mahkemenin "karmaşık davaları hızlı bir şekilde işleme koyabildiğini" de sözlerine ekledi.

Twitter nihayetinde Musk'ı şirkete hisse başına 54.20 dolar değerinde kararlaştırılan bir işlemle devam etmeye zorlayacak yasal bir karar istiyor. Musk, sosyal medya platformundaki spam hesaplarının sayısıyla ilgili endişeleri öne sürerek bu ay anlaşmadan çekildi. Sanal duruşmada Twitter'ı temsil eden Avukat William Savitt, Musk'ı "sabotaj girişiminde bulunmakla" suçlayarak "Twitter'ı alt etmek için elinden geleni yapıyor" dedi.

MUSK’IN AVUKATLARI TEPKİLİ

8 Temmuz'da Musk, anlaşmayı üç nedenden dolayı feshettiğini söyledi: Twitter, spam hesapları hakkında yeterli bilgi sağlamayarak anlaşmayı ihlal etti; ABD mali gözlemcisine yaptığı açıklamalarda spam hesaplarının sayısını yanlış beyan ettiğini; ve son zamanlarda kıdemli çalışanları işten çıkarırken kendisine danışmayarak anlaşmayı ihlal ettiğini söyledi.

Musk'ın Avukatı Andrew Rossman, Musk'ın işletmeye zarar vermeye çalıştığı suçlamasının "mantıksız" olduğunu söyledi. Rossman, Tesla patronunun tüm yönetim kurulundan çok daha büyük bir Twitter hissesine sahip olduğunu belirterek, "Şirkete zarar vermeye çalışmıyor" dedi. (Guardian)