Mosseri, yeni özellikleri açıklayan bir Instagram gönderisinde "Yaratıcılar hayatlarını kazanmak için ne yaparlarsa onu yaparlar ve bunun tahmin edilebilir olması önemlidir. Abonelikler, öngörülebilir bir gelir elde etmenin en iyi yollarından biridir" dedi.

YAKINDA HERKESE AÇILIYOR

Instagram içerik oluşturucuları, şu anda yalnızca önceden seçilmiş küçük bir içerik oluşturucu grubu tarafından kullanılabilen yeni özelliği kullanarak abonelere "hikayeleri" canlı olarak sunabilecekler. Ana şirket Meta’nın CEO'su Mark Zuckerberg, 2018'den beri kendi 'abonelik' özelliğini sunan ancak Patreon gibi içerik oluşturucu merkezli modellerle ciddi bir şekilde rekabet edemeyen Facebook aracılığıyla özelliği duyurdu. Aboneler ayrıca içerik oluşturucular tarafından üretilen özel canlı yayınlara erişebilecek ve kullanıcı adlarının yanında özel mor rozetler alacak. Yorumlar arasında gezinen içerikoluşturucular, abonelerini tanıyabilir ve onlarla etkileşime öncelik verebilir.

‘YENİDEN KULLANIMI BİLDİRİN’

Mosseri, aboneliğe dayalı modelin sonunda Instagram dışına yayılacağını ve içerik oluşturucuların "abone listelerini alıp Instagram'dan diğer şirketler tarafından oluşturulan diğer uygulamalara ve web sitelerine taşıyabileceğini" söyleyerek, "İçerik oluşturucular, abonelerle olan ilişkilerine sahip çıkmalı" dedi. Kullanıcıları ekran kayıtları veya ekran görüntüleri aracılığıyla abone içeriğini yeniden paylaşmaya karşı uyaran bir Meta sözcüsü, şirketin içerik oluşturucularla olan ilişkisinin de sahibi olacağını açıkça belirtti ve içerik oluşturucuları ücretli içeriğin izinsiz yeniden kullanımını bildirmeye çağırdı.