iPhone, akıllı telefon dünyasının tartışmasız en ünlü ismi. Çin’den Amerika Birleşik Devletleri’ne kadar var olduğu her pazarda kafaya oynayan ünlü akıllı telefon markası, benzer bir durumu muhtemelen iPhone 14 serisinde de yaşayacak. Ancak yine de formaliteden bile olsa, iPhone hayranları yeni modelin kamera detaylarını bilmek istiyor.

Aslında bugüne kadar sızdırılan sayısız duyumla birlikte, iPhone 14 serisinde bulunacağı düşünülen iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinin kamera detayları üç aşağı beş yukarı netleşmişti. Ancak Apple’a yakınlığıyla bilinen bir duyum hesabı, bugünkü paylaşımıyla yeni serinin kamera detaylarını bir kez daha gün yüzüne çıkarmış oldu.

 KAMERA ÖZELLİKLERİ NETLEŞİYOR

Son gelen bilgilere göre, iPhone 14 ve iPhone 14 Max’ın arka kameraları 12MP + 12MP’lik ikili bir yapıya emanetken, her iki cihazın da ön kamerası yine 12MP’lik tek bir lensten oluşacak. Asında bu özellikler iPhone 13 modeliyle benzerlik gösterse de, iPhone 14 ve iPhone 14 Max’da hem geniş açılı kameranın hem de ön kameranın diyafram açıklığı büyüyecek.

Pro modellerine baktığımız zamansa, işler iyice farklılaşıyor. Buna göre iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinin arka yüzeyinde ki ana kameranın boyutu 48MP olacak. Benzer şekilde gerek yardımcı kameraların gerekse de ön kameranın çözünürlük kalitesi de, serinin selefine göre önemli bir şekilde artış gösterecek.