Tweet, fotoğraf, video veya diğer çevrimiçi medyaya kimin sahip olduğunu belirten benzersiz bir dijital sertifika olan değiştirilemez bir jeton (NFT) olarak satılacak. Ancak gönderi, açık artırmaya çıkarıldıktan sonra bile Twitter'da herkese açık kalacak.

ZATEN HALKA AÇIK

Alıcı, orijinal tweet'in meta verilerinin yanı sıra, dijital olarak imzalanmış ve Dorsey tarafından doğrulanmış bir sertifika alacak. Veriler, tweetin yayınlandığı zaman ve metin içeriği gibi bilgileri içerecektir. Ancak bu bilgilerin çoğu halihazırda halka açıktır.

KİTAP İMZALATMAK GİBİ

Tweet, üç ay önce kurulan bir tweet pazarı olan Valuables by Cent tarafından satışa sunuldu. Platformun kurucuları, bir tweet satın almayı daha geleneksel bir imza veya hatıra parçasıyla bir tutuyor. Valuables by Cent, "Herhangi bir dijital içeriğe sahip olmak finansal bir yatırım olabilir ve duygusal değer taşıyabilir. Futbol formasındaki bir imza gibi, NFT'nin kendisi de içerik oluşturucunun içerik üzerindeki imzasıdır ve içeriği, benzersiz ve değerli kılar’’ dedi. 

BLOCKCHAİN TEKNOLOJİSİ

NFT'ler, her tür dijital ürünün benzersiz mülkiyet sertifikalarını oluşturmak için Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin altında yatan sistem olan Blockchain teknolojisini kullanıyor. Dijital sanatçıların alıcılara bir miktar sahiplik duygusu sunarak gelir elde edebilecekleri fikri cazip olsa da, tweetlerin satışı birçok kişinin kafasını kaşıyacaktır.

‘’DUYGUSAL DEĞER TAŞIYABİLİR’’

Dorsey'in tweetini pazarlayan platform Valuables by Cent, konseptin insanları şaşkına çevireceğini biliyor gibi görünüyor. Platformun Sıkça Sorulan Sorular bölümünde "herhangi bir dijital içeriğe sahip olmak duygusal değer taşıyabilir ve koleksiyoncu ile yaratıcı arasında bir ilişki yaratabilir" diye açıklıyor.