Hindistanlı şirketler grubu Tata Motors'a ait olan Jaguar, bu hareketin son yıllarda zor zamanlar geçiren 86 yaşındaki Jaguar markasının yeniden çıkış yakalamasına yardımcı olacağını umuyor. İcra Kurulu Başkanı Thierry Bollore, firmanın fabrikasının yeniden yapılandırma fırsatlarını araştırdığını ve bunun pil üretiminde kullanılabileceği konusunda spekülasyonlara yol açtığını söyledi.

"GÜVEN ENJEKSİYONU" 

Jaguar ayrıca, çok daha karlı Land Rover markasının ilk tamamen elektrikli modelini 2024 yılında üreteceğini, ve içten yanmalı motorları da aşamalı olarak durduracağını söyledi.

Hareket, İngiliz Taşımacılık Bakanı Grant Shapps tarafından "İngiliz otomobil üretimi için büyük bir adım" olarak memnuniyetle karşılandı. İngiliz otomobil endüstrisinin lobi grubu Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği, duyurunun geçen yıl koronavirüs salgını sırasında acı çeken sektöre "bir güven enjeksiyonu" olduğunu söyledi.

REKABET GÜCÜ YETERSİZ

Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği CEO'su Mike Hawes, "Elektrikli ve hidrojen modellerinin yanı sıra dijital teknolojilere yapılan yatırımlarla sürdürülebilirlik etrafında inşa edilmiş bir geleceğe giden yol haritası, hükümetin hırsıyla ve artan tüketici beklentileriyle uyumlu" dedi. Ancak, Birleşik Krallık'ın, özellikle Tesla gibi elektrikli arabalara geçişte devam eden "şiddetli" küresel rekabet ışığında rekabet gücünü artırması gerekeceğini söyledi. (AP)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com