Philips'te ürün geliştirme müdürü olarak çalışan Ottens, müzik dünyasında iki kez devrim yarattı, ancak sonuna kadar mütevazı kaldı. Ottens, "Oynamaktan zevk alan küçük çocuklardık. Büyük bir şey yapıyormuşuz gibi hissetmedik’’ dedi.

"ALMAN FİLTRESİ"

21 Haziran 1926'da doğan Ottens, mühendisliğe küçük yaşta ilgi gösterdi, gençken Almanya'nın Hollanda'yı işgali sırasında bir radyo geliştirdi. Cihazı, Nazi rejimi tarafından kullanılan sinyal bozucuları engelleyebilmesi için "Alman filtresi" olarak adlandırdığı bir antenle donattı.

BİR MİLYON SATAN CİHAZ

Savaşın ardından mühendislik diploması alan Ottens, 1952'de Belçika'nın Hasselt kentindeki Philips fabrikasında çalışmaya başladı. Sekiz yıl sonra şirketin yeni kurulan ürün geliştirme departmanının başına terfi etti ve bir yıl içinde Philips'in bir milyondan fazla satan ilk taşınabilir kayıt cihazını piyasaya sürdü.

‘CEKETİN CEBİNE SIĞMALI’ FİKRİ

Ancak Ottens, iki yıl sonra hayatının en büyük atılımını yaparak kaseti icat etti. Ottens’in fikri, kasetin ceketinin iç cebine sığması gerektiğiydi. 1963'te ilk kaset, Berlin'deki bir elektronik fuarında "Bir paket sigaradan daha küçük!" sloganıyla dünyaya tanıtıldı. Buluşun fotoğrafları, Japonya'ya ulaştı ve Ottens, patentli Philips mekanizmasının standart olması için Sony ile anlaşmalar yaptı. (Guardian)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com