Yapılan açıklamada, "yedek sunucularının etkilenmediğini" ve uzmanların operasyonları mümkün olan en kısa sürede geri yüklemek için çalıştığını açıkladı. Ayrıca, herhangi bir müşteri, tedarikçi veya çalışan verisinin ele geçirildiğine dair hiçbir kanıt bulunmadığını söylendi.

FABRİKALAR KAPATILIYOR

Avustralya Yayın Kurumu (ABC), Queensland eyaletinde çok sayıda sığır teslimatının iptal edildiğini ve inek kamyonlarının geri dönmeye zorlandığını bildirdi. 

Besici Colin Baker yayıncıya sığırları geri göndermek zorunda olduğunu çünkü "et fabrikaları belirsiz bir süreliğine kapatılacak" dedi.

Saldırı, ABD ve Kanada'daki JBS operasyonlarına da zarar verirken, Kanada’da 4 binden fazla hayvan işleten bir kapanacak. ABD’de ise bazı fabrikalarda vardiyalar iptal edildi. 

ABC, Tazmanya'daki Avustralya Et Endüstrisi Çalışanları Sendikası Başkanı Andrew Foden'in, ülke genelinde binlerce et işçisinin saldırı sonucunda eve gönderildiğini söylediğini aktardı.

AP'ye göre JBS, Avustralya'da 47 tesis işletiyor ve yaklaşık 11 bin kişiyi istihdam ediyor.

FİDYE OLABİLİR

JBS Avustralya CEO'su Brent Eastwood, Avustralya sığır eti endüstrisi haber sitesi Beef Central'a, şirketin operasyonlarındaki kesintinin ne kadar süreceğini söyleyemediğini söyledi.

Federal Tarım Bakanı David Littleproud, ABC Radio'ya hükümetin JBS ile yakın çalıştığını ve şirketin bir fidye yazılımı saldırısına uğrayıp uğramadığını söylemek için "çok erken" olduğunu söyledi.

SON BÜYÜK ÖRNEK: BORU HATTI ŞİRKETİ

Büyük şirketlere yönelik siber saldırılar son yıllarda daha sık hale geldi. Geçen ay, ABD'deki en büyük petrol boru hattı sistemi olan Colonial Pipeline'ın operatörü, şirketi hedef alan bilgisayar korsanlarına 4,4 milyon dolar fidye ödedi. Ödeme karşılığında, suçlular, saldırıya uğramış sistemlerin kilidini açmak için bir şifre çözme aracı sağladı.

Colonial Pipeline, hack nedeniyle operasyonları geçici olarak durdurdu ve akaryakıt sıkıntısı korkusu nedeniyle benzin istasyonlarında fiyat artışlarına yol açtı.

(RT, Çeviri:Polemikhaber)