LinkedIn tarafından yayınlanan açıklamada, platformun bu yıl içinde yalnızca işlere odaklanacak, sosyal paylaşım seçenekleri içermeyen "InJobs" adlı sadeleştirilmiş bir sürümle değiştirileceği belirtildi.

ÇİN ‘SOSYALİZM’ TALEP ETMİŞ

Açıklamada, "Çinli üyelerin iş bulmalarına ve ekonomik fırsatlar bulmalarına yardımcı olma konusunda başarılı olsak da, paylaşmanın ve bilgi sahibi olmanın daha sosyal yönlerinde aynı düzeyde bir başarı bulamadık. Çin'de önemli ölçüde daha zorlu bir çalışma ortamı ve daha fazla uyumluluk gereksinimleriyle karşı karşıyayız" denildi.

LinkedIn, internet şirketlerine içerikten müşteri gizliliğine kadar birçok alanda yeni kısıtlamalar getiren Pekin yönetiminin geniş kapsamlı baskısından geçen yıl etkilenen şirketler arasında yer aldı. Çin hükümeti ayrıca, platformların temel sosyalist değerleri daha aktif bir şekilde teşvik etmesini istediğini söyledi.

UYUM ÇALIŞMALARI İŞE YARAMADI

Mart ayında LinkedIn, Çin yasalarına uymak için çalıştığını söyleyerek Çin'deki yeni kayıtları duraklattı. İki ay sonra, Çin'in internet düzenleyicisi tarafından kişisel bilgileri yasa dışı bir
şekilde toplamak ve kullanmakla suçlanan ve düzeltme yapması emredilen 105 uygulama arasında yer aldı.

Haber sitesi Axios geçen ay, LinkedIn'in Çin platformunda, Çin'in hassas olduğunu düşündüğü bilgileri içeren ve "yasaklanmış içerik" olduğunu öne sürerek birkaç ABD'li gazeteci ve akademisyenin profillerini engellediğini bildirdi. 

Reuters