Microsoft Başkanı Brad Smith, şirketin hiçbir şey kalmayana kadar Rusya'daki işlerini küçültmeye devam edeceğini söyledi.

Smith, Washington Post’a verdiği bir röportajda, teknoloji şirketinin geçici olarak Rus işgücüne gerekli desteği sağlayacağını söyledi. Microsoft, Mart ayında Rusya'daki tüm yeni satış ve hizmetleri askıya almayı planladığını duyurdu. Yazılım devi, hareketin nedeni olarak Ukrayna’nın işgaliyle ilgili Moskova'ya uygulanan yaptırımları gösterdi.

Bu ayın başlarında Bloomberg, şirketin çıkış kararının açıklanmasından bu yana Rusya'daki işlerinde önemli kesintiler yaptığını bildirdi. Microsoft'un Rus çalışanlarıyla mevcut tüm sözleşme yükümlülüklerini yerine getirme taahhüdünde bulunduğu bildiriliyor. Adım 400'den fazla işçiyi etkiliyor.

KERVANA KATILDI

Microsoft, bilgisayar yazılımı ve tüketici elektroniği üreten ve ilgili hizmetleri sağlayan çok uluslu bir Amerikan şirketidir. En iyi bilinen ürünlerinden bazıları Microsoft Windows işletim sistemi, Microsoft Office ve Xbox'tır.

Şirket, Apple, IBM, SAP, Cisco ve Dell de dahil olmak üzere, Rusya'yla ilişkilerini azaltmayı veya Ukrayna'da savaşının ardından piyasadan çekilmeyi seçen bir dizi büyük Batılı teknoloji firmasına katıldı. (RT)