Musk, İran'da polis tarafından gözaltında tutulan bir kadının ölümüyle ilgili yaygın protestoların yaşandığı bir zamanda Twitter'da açıklama yaptı. Twitter'daki bazı kişiler Musk'tan uydu tabanlı internet istasyonlarını sağlamasını istedi.

İran'da sosyal medyaya ve bazı içeriklere erişim sıkı bir şekilde kısıtlandı ve internet izleme grubu NetBlocks, Pazartesi günü Kürt bölgesinin başkentindeki internet bağlantısında "neredeyse tamamen" kesinti olduğunu ve bunu protestolarla ilişkilendirdiğini bildirdi. 

KİMSEYE ULAŞILAMIYOR

İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı'na yorum için ulaşılamazken, Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Birleşmiş Milletler Misyonu ve Amerika Birleşik Devletleri Sanayi ve Güvenlik Bürosu da Reuters'in yorum taleplerine yanıt vermedi.

Musk, Starlink'in hangi ülkeden muafiyet isteyeceğini belirtmedi, ancak İran geniş tabanlı yaptırımlarla karşı karşıya. SpaceX, Starlink'i hızla genişletmeyi hedefliyor ve OneWeb ve Amazon’un dahil olduğu rakip uydu iletişim şirketleriyle henüz Kuiper Projesi'ni başlatmak için yarışıyor. (Reuters)