ABD merkezli şirket, bu yıl güney Hint dillerinde en az altı TV programına yeşil ışık yaktı. Bollywood kadar üretken ve gösterişli, aksiyon dolu içeriğiyle tanınan Güney Hindistan film endüstrisi son zamanlarda son derece iyi gidiyor ve bu yıl şimdiye kadar Hindistan'ın gişe gelirini domine ediyor.

‘BAŞARI ACİLİYET KAZANDI’

Netflix, 1,4 milyarlık nüfusuyla Hindistan'ı uzun süredir kilit bir pazar olarak konumlandırıyor. 2018'de, ülkede piyasaya sürülmesinden iki yıl sonra, CEO Reed Hastings, sonraki 100 milyon abonenin Hindistan'dan geleceğini tahmin etti. Ancak analistlerin tahminlerine göre şimdiye kadar sadece 5-6 milyon kullanıcı var.

Hastings'e göre, Netflix, Hindistan'daki diğer pazarlara kıyasla başarı eksikliğinden dolayı hüsrana uğradı. Bu yeni hamle, aynı zamanda büyüme arayışının yeni bir aciliyet kazandığı bir zamanda geliyor.

Akış devi geçen ay on yıldan uzun bir süre sonra abone kaybı bildirdiğinde ve ileride daha derin kayıplar öngörmesinin ardından şirketin yatırımcıları hayrete düştü. O zamandan beri hissesi değerinin neredeyse yarısını kaybetti. (Reuters)