Firma, Temmuz ayının başında sahip olduğu üç akış platformunda 221.1 milyon abone bildirerek bu yılın başında ciddi miktarda abone kaybeden Netflix’i solladı. 

Ancak Disney, Hindistan'da kriket maçlarının yayın haklarını kaybetmesinin, önceki tahminlere kıyasla abone büyümesini azaltacağı konusunda uyardı. Yetişkin televizyon yayın platformu Hulu ve spor odaklı ESPN'nin da sahibi olan firma, Disney+ ürününe olan talebin güçlü olduğunu söyledi.

HİSSELERİ TAVAN YAPTI

Pandemi kısıtlamaları Disney gibi yayın hizmetlerine destek sağladı, ancak Covid-19 kısıtlamalarının hafifletilmesi yeni müşteriler çekmesini engellemiyor gibi görünüyor. Şirket, analistlerin beklediğinden çok daha fazla bir şekilde, bu çeyrekte 14.4 milyon Disney+ abonesi kazandı. 

CEO Bob Chapek, analistlere firmanın finansal sonuçlarını tartışmak için bir konferans görüşmesinde yaptığı açıklamada, "Rekor peşin reklam taahhüdü ile güçlü bir konumdayız."

Disney'in abone kazanımları, akış sektörünün çeyrekte 1,1 milyar dolar kaybetmesiyle ağır bir maliyetle geldi. Nisan-Haziran döneminde toplam gelirler geçen yıla göre yüzde 26 artarak karı 1.5 milyar dolara çıkardı. Şirketin hisseleri, şirket sonuçlarını paylaştıktan sonra mesai sonrası işlemlerde yüzde 6'dan fazla arttı.

‘KAZANILACAK MİLYONLARCA KULLANICI VAR’

PP Foresight Analisti Paolo Pescatore, Disney'in büyümek için ezeli rakibi Netflix'ten daha fazla alana sahip olduğunu söyleyerek "akış savaşlarında önemli bir an" olarak nitelendirdi. Netflix, son çeyrekte yaklaşık bir milyon hesap kaybetti ve abone sayısı 220.67 milyon oldu. Pescatore, "Sonuçlar, Disney'in Netflix'ten farklı bir büyüme aşamasında olduğuna olan inancımın kesin olarak altını çiziyor. Yeni pazarlara açılmaya ve yeni gişe rekorları kıran şovlar yayınlamaya devam ederken hala kazanılacak milyonlarca kullanıcı var" diye ekledi. (BBC)