Netflix, yılın ilk çeyreğinde 4 milyon yeni abone ekledi, ancak tahminler 6 milyonu gösteriyordu. Ayrıca, 2020'nin son üç ayında kazandığı 8 milyon abonenin dörtte biri.

HİSSEDARLARA ‘SAKİN OLUN’ MESAJI

Şirket, salgın nedeniyle yeni içerik üretiminde bir yavaşlama olduğunu ve düşüşten geçen yıl elde edilen muazzam kazançların sorumlu olduğunu söyledi.

Şirket, hissedarlara yazdığı bir mektupta, "Covid-19'un olağanüstü olayları, 2021'den itibaren büyümeyi ileri götürdüğü ve her bölgede üretimi geciktirdiği için 2020'de benzeri görülmemiş üyelik büyümesine yol açtı. Geçmiş mektuplarda tartıştığımız gibi, bu dinamikler aynı
zamanda 2021'in ilk yarısında daha hafif bir içerik listesine katkıda bulunuyor ve bu nedenle, daha yavaş üyelik büyümesine inanıyoruz" ifadelerine yer verdi.

‘REKABET ARTTI’ İDDİALARINI REDDETTİ

Netflix ayrıca, Disney +, NBCUniversal’ın Peacock, Apple ve Hulu’nun yeni hizmetleriyle yayın akışında daha sert bir rekabetle karşı karşıya. 

Ancak şirket, abone kaybının rekabetten dolayı olduğunu reddetti. Şirketten, "Rekabet yoğunluğunun çeyrekte önemli ölçüde değiştiğine veya aşırı tahmin tüm bölgelerimizde olduğundan sapmada önemli bir faktör olduğuna inanmıyoruz" şeklinde açıklama yapıldı.