Nokia, 5G'ye yetişmeye çalışıyor ve ayrıca bulut bilgi işlem ve dijital altyapı araştırmalarına yatırım yapmayı planlıyor.

FRANSA ETKİLENMEYECEK

Şirketin şu anda dünya çapında 90 bin çalışanı var ve 2016'da telekom ekipmanı üreticisi Alcatel-Lucent'i satın aldığından bu yana binlerce işçiyi işten çıkardı. Şirketin geçen yıl binden fazla kişiyi işten çıkardığı Fransa, yapılacak olan son tenkisattan etkilenmeyecek.

ESKİ YÖNETİM DEĞİŞTİ

Genel müdür Pekka Lundmark, "Çalışanlarımız üzerinde potansiyel bir etkisi olabilecek kararlar asla hafife alınmaz’’ dedi. Geçen yıl işe başladıktan sonra Lundmark, şirketin önceki yönetimindeki ürün hatalarının Nokia'nın 5G hedeflerine zarar vermesi ve hisselerini etkilemesi üzerine değişiklikler yaptı.

YAZILIMA ODAKLANDI

Nokia, bir zamanlar dünyanın en büyük cep telefonu üreticisiydi, ancak Apple'ın iPhone'u ve Samsung gibi internet özellikli dokunmatik ekranlı telefonların popülaritesini tahmin edemedi ve rakipleri karşısında olağanüstü bir şekilde yere yığıldı. Telefon işini Microsoft'a sattıktan sonra Nokia, telekom ekipmanlarına odaklandı. Ayrıca daha sonra Nokia markalı telefonlar için bir lisans anlaşmasına girdi.