Araçlardaki üretim hataları birçok tüketiciye sorun yaşatmaya devam ediyor. Yaşanan son sıkıntı İstanbul Tüketici İl Hakem Heyeti Başkanlığına yapılan başvuru ile ortaya çıktı.

ALDIKLARINA PİŞMAN OLDULAR

Başvuruyu yapan Arfa Ambalaj San. ve Ticaret Limited Şti. Yapılan başvuruya göre şirket adına geçen 8 Mart’ta bir araç alındı. Peugeot marka aracın fiyatı 510 bin TL olarak kayda girdi. Firma yetkilileri, aracı aldıktan kısa süre sonra sıkıntı yaşamaya başladı.

BİR AY İÇİNDE 2 KEZ SERVİSE GİTTİ

Aracı bir ay içinde 2 kez servise götürmek durumunda kalan firma yetkilileri, servis yetkililerinden, araçtaki hasarın gerisinde imalat hatasının yattığını söyledi. Servis yetkilileri, aracın aks başında sorun olduğunu belirtti. Bu sorun da aracın hareket kabiliyetinin azalmasına neden oluyordu.

‘GİZLİ AYIP VAR’

Heyet’e yapılan başvuruda “Müvekkilim aracı oto bayiliğinden satın alırken gizli ayıp olduğu için bu durumu görememiştir.  Belirtmek gerekir ki ilgili ayıp, tüketicinin doğrudan göremeyeceği ve fark edemeyeceği, hatta kullanmayla dahi ortaya çıkma ihtimali düşük olan gizli ayıp niteliğindedir. Bu nedenle müvekkilin ayıptan doğan seçimlik haklarını kullanması, aracı galeride görerek aldığı ve işlemin bir tüketici işlemi de olduğu düşünüldüğünde herhangi bir hak düşürücü süreye veya zaman aşımına bağlı bulunmamaktadır” denildi.

PARANIN İADESİ İSTENDİ

“Bu gizli ayıp sebebi ile müvekkilim çok mağdur olmuştur” denilen başvuruda, tamir için ödenen 14 bin 350 liranın iadesi istendi.