Alphabet ve Google'ın CEO'su Sundar Pichai, "Geçen yıl, insanlar bilgi almak, bağlantı kurmak ve eğlenmek için Google’a ve birçok çevrimiçi hizmete başvurdu" dedi. Analistler, dünya
genelindeki ekonomilerin yeniden açılmaya devam etmesi ve çevrimiçi reklamcılığa daha fazla harcama yapılmasına yol açmasıyla iyi bir performans beklemişlerdi.

‘’KEDİ GİBİ TOPLUYOR’’

Google'ın arama işindeki bu gelirin yansıması, çeyrekte yüzde 30 artarak 31,9 milyar dolara çıkarken, YouTube'daki satışlar yüzde 49 artışla 6 milyar dolara çıktı. 

Hargreaves Lansdown'da hisse senedi analisti olan Sophie Lund-Yates, Alphabet'in "pandeminin ödüllerini, krema üzerine sıçrayan koca bir kedi gibi topladığını" söyledi.

GÖZETİMLER YOĞUNLAŞACAK

Ancak teknoloji devi, rekabet ve gizlilik konularında incelemelerle karşı karşıya. 

En son anlaşmazlık Pazartesi günü, yayın yapan TV teknolojisi şirketi Roku'nun Google'ı YouTube ve donanım işlerine fayda sağlamak için rekabete aykırı davranışlarda bulunmakla suçlamasıyla ortaya çıktı. 

Bu arada, ABD ve Avrupalı düzenleyiciler, Google ve diğer teknoloji devlerinin gözetimini tartışmaya devam ediyor, ancak henüz herhangi bir mevzuat kabul etmediler.

(BBC, Çeviri:polemikhaber)