Başsavcılar tarafından Zuckerberg'e gönderilen mektupta, "Görünüşe göre Facebook bir ihtiyaca cevap vermiyor, bunun yerine ihtiyaç yaratıyor, çünkü bu platform öncelikle başka türlü Instagram hesabı olmayan veya olmayacak çocuklara hitap ediyor" dedi.

‘ÇOCUK SAĞLIĞI İÇİN ZARARLI’

40 eyaletin başsavcıları tarafından imzalanan mektup, sosyal medyanın çocukların fiziksel, duygusal ve zihinsel sağlığına nasıl zarar verebileceğinin altını çiziyor. 

Başsavcılar, "Sosyal medya kullanımı, sosyal medya hesabına sahip olmanın zorluklarını aşacak donanıma sahip olmayan çocukların sağlığı ve refahı için zararlı olabilir" şeklinde kaydetti.

Başsavcılar, gençlerde ruhsal sıkıntı, depresyon, beden imajı sorunları ve intihar düşüncelerindeki artışın sosyal medya kullanımlarına atfedildiğini de sözlerine ekledi.

Çocuklar ve ergenler, bir Instagram hesabına sahip olmanın getirdiği sayısız zorluğun üstesinden gelmeye hazır değiller çünkü onlar, gizlilik anlayışından yoksundurlar ve bu platformlarda hangi içeriği paylaşacaklarına henüz karar verecek donanıma sahip değiller.

13 yaşın altındaki çocuklar, çevrimiçi olarak paylaştıkları içeriğin kalıcılığını da anlayamayabilir.

FACEBOOK: HER TÜRLÜ ÇABAYI GÖSTERİYORUZ

Facebook’tan yapılan bir açıklamada, ebeveynlere çocuklarının halihazırda çevrimiçi olarak erişmekte olduğu içerik üzerinde daha fazla kontrol sağlamak için çocuklar için Instagram üzerinde çalıştığını ve platformda reklam göstermemek de dahil olmak üzere genç kullanıcıları korumak için her türlü çabayı gösterileceğini söylendi.

Şirketten, "Bu deneyimleri, çocuk gelişimi, çocuk güvenliği ve ruh sağlığı uzmanları ve mahremiyet savunucuları ile istişare içinde geliştiriyoruz. Ayrıca, ülkenin başsavcıları da dahil olmak üzere yasa koyucular ve düzenleyicilerle çalışmayı dört gözle bekliyoruz" şeklinde açıklama yapıldı.

(Al Jazeera, Çeviri:polemikhaber)