Sosyal medya düzenlemesi uyarında temsilcilik bulundurmayı kabul eden  VKontakte, YouTube, TikTok ve Dailymotion'dan sonra henüz kabul eden olmadı.

Temsilcilik açmayan şirketlere Kasım ayında 10, Aralık ayında ise 30 milyon lira olmak üzere toplam 40 milyon lira ceza uygulandı.

Böylece Facebook, Google, Twitter, Pintereset gibi devlere para cezası uygulaması sona ererken reklam yasağı devreye girecek ve bu da 19 Ocak Salı günü devreye girecek.

Reklam yasağı kararının yayımlanması ile Türkiye’de vergi mükellefi olan şirket ve kişilerin, söz konusu sitelere reklam vermesi yasaklanacak. Reklam yasağı ile söz konusu platformlarla reklam sözleşme yapılamayacak, bu sitelere reklam bedeli olarak para ödenemeyecek.

Temsilcilik açmayı kabul etmeyen sosyal medya şirketleri, reklam cezasının ardından da internet sitelerine erişimi zorlaştıracak ‘bant daraltma’ yaptırımı ile karşılaşacak. Şirketlerin, reklam yasağı kararının verildiği tarihten itibaren 3 ay içinde gerekli yükümlülüğü yerine getirmemesi halinde, sosyal ağ sitelerinini internet trafiği bant genişliği, Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla yüzde 50 daraltılabilecek.