Spotify, Covid-19'a değinen herhangi bir podcast bölümüne ‘içerik danışmanlığı’ eklemeye başlayacak ve kullanıcıları, halk sağlığı yetkililerinin yanı sıra ‘bilim insanları’ ve ‘akademisyenler’ tarafından paylaşılan bilgiler gibi pandemi hakkında ‘güvenilir kaynaklara’ yönlendirecek.

Ayrıca hizmet, içerik oluşturucuların platformun kurallarını ihlal ettiği düşünülen içeriği yayınlamaları durumunda "sorumluluğu anlamalarını" sağlayacaktır. Kamuoyuna açıklanan kurallar, Covid-19'u ‘aldatmaca’ olarak reddeden ve corona virüs aşılarının ‘ölüme neden olacak şekilde tasarlandığını’ savunan tehlikeli içerik olarak tanımlanıyor.

‘ÜST DÜZEY’ ELEŞTİRİ

Spotify'ın yaptırımları serbest bırakırken "bağlamı akılda tutacağını" söyleyerek bireysel ihlalleri tam olarak nasıl cezalandıracağı açık değil. Ancak kurallar, Spotify'ın Covid-19 politikalarının ihlal edilmesinin, kurallara uymayan içeriğin uygulamadan çıkarılmasıyla sonuçlanabileceğini söylüyor. Daniel Ek yaptığı açıklamada, "Eleştirileri duyduk ve yanlış bilgilendirmeyle mücadeleye yardımcı olacak değişiklikler uyguluyoruz" dedi.

Spotify'ın yeni Covid-19 politikasının açıklanmasından saatler önce, Prens Harry ve eşi Meghan Markle, tartışmaya kendilerini dahil eden en yüksek profilli ünlüler oldular. Pazar günü ABD merkezli kar amacı gütmeyen Archewell aracılığıyla yayınlanan bir açıklamada, çift Spotify'ı yanlış bilgilere yanıtını hızlandırma ve değişiklik çağrısında bulundu. (RT)