Sosyal medya platformu tarafından onaylanan yeni rakam, önceki güncellemesinin iki katına çıktığını gösteriyor. Twitter CEO'su Parag Agrawal, Mayıs ayında bot hesap askıya alma işlemlerinin günde 500 bin olduğunu söylemişti.

Tesla'nın CEO'su ve dünyanın en zengin insanı olan Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın almayı kabul etti, ancak avukatları, uygulamadaki bot kullanıcılarının sayısı hakkında yeterli bilgi vermeyi reddetmekle suçlayarak şirkete yazdı.

VERİ AKIŞI MUSK’IN ELİNDE

Twitter, 2014'ten bu yana üç aylık raporlarında, bot hesabı sorununun günlük aktif kullanıcılarının yüzde 5'inden daha azını temsil ettiğini tahmin ettiğini tutarlı bir şekilde belirtti. 1 milyon rakamı, platforma katılmaya çalışırken ayıklanan ve bu nedenle asla günlük kullanıcı olarak sayılmayan hesapları içerecektir.

Twitter'ın günlük 230 milyonun biraz altında aktif kullanıcısı var. Musk ise, yüzde 5 rakamının önemli ölçüde daha yüksek olduğuna dair endişelerini dile getirdi. Twitter, Musk'ın endişelerini yanıtlamak için her gün yayınlanan 500 milyondan fazla tweet içeren bir veri akışına erişim izni verdi.

PLATFORMUN DÜZENİNİ BOZUYOR

Bot hesapları otomatiktir, yani bir insan eli tarafından işletilmezler ve kullanıcıları manipüle etmek veya platformdaki etkileşimlerini bozmak için tasarlanmıştır. Yöneticiler, Twitter'ın yakaladığı büyük çoğunluğun kripto para birimi veya pornografi ile ilgili olduğunu söyledi.

Twitter, %5'lik bir rakamın elde edilmesine yardımcı olmak için adli tıp uzmanları ve İngilizce olmayan dil uzmanları da dahil olmak üzere her ay binlerce hesabı manuel olarak incelemesine rağmen, otomatik süreçler tarafından da büyük ölçüde yakalanıyorlar. (Guardian)