Whatsapp'ın Türkiye'de 'gizlilik sözleşmesi'ni zorunlu tutarak bildirim göndermedi kullanıcılar tarafından tartışılırken Avrupa Birliği ülkelerinin etkilenmemesini de çifte standart olarak yorumladı.

Öyle ki Whatsapp, verilerin Facebook'la paylaşılacağını bildirdiğinden bu yana alternatif uygulamalara yönelme bayağı fazla oldu.

BÜYÜK GÖÇ TELEGRAM'A

Bunların başında ise Telegram geliyor... Telegram şu an için Whatsapp karşısında en güçlü uygulama olarak dururken Whatsapp'ın eski sahibinin kurduğu Signal de bir diğer uygulama olarak göze çarpıyor.

TELEGRAM'DAN WHATSAPP'A GÖNDERME

Adeta büyük göçün yaşandığı geçişte Telegram kan kaybeden Whatsapp'a günlerdir sosyal medya üzerinden göndermelerde bulunuyor.

ÖRÜCEK ADAMLI GÖNDERME

Geçtiğimiz gün iki Spiderman karakterinin birbirini gösterdiği görselle Facebook ve Whatsapp paylaşımı yapan Telegram bu defa Tabut Dansçıları olarak bilinen Ghana Dancing Pallbearers'lı gönderme yaparak takipçilerini gülümsetti.

Tabut Dansçıları, Gana'nın Büyük Accra Bölgesi'nde yer alan Prampram şehri merkezli bir tabut taşıyıcı grup. Grup yerel olarak Nana Otafrija Pallbearing and Waiting Service veya Dada awu olarak isimlendirilmektedir.