Yaklaşık 7,8 milyon mevcut T-Mobile faturalı müşterisi için aynı verilerin güvenliği ihlal edilmiş gibi görünüyor. Yaklaşık 50 milyon kayıt ve hesaptan hiçbir telefon numarası, hesap numarası, şifre veya finansal bilgi ele geçirilmediğini söyledi.

HAZIR KARTLILAR DAHA ÇOK ETKİLENDİ

T-Mobile ayrıca yaklaşık 850 bin aktif T-Mobile hazır kartlıların müşteri adının, telefon numarasının ve hesap şifresinin ifşa edildiğini doğruladı. Şirket, bu hesaplardaki tüm şifreleri proaktif olarak sıfırladığını söyledi. Çalınan diğer bilgiler arasında müşterilerin ad ve soyadları, doğum tarihleri ve mevcut ve eski faturalı müşterilere ait sürücü belgesi bilgileri yer almaktadır.

Kasım ayında 100 milyon kullanıcıyı aşan şirket, sadece iki gün önce verilerine "yasadışı erişim" iddialarını doğruladıklarında açıkladıkları bir soruşturmanın sonuçlarını paylaştı. Şirket yaptığı açıklamada, bilgisayar korsanlığı için giriş noktasının kapatıldığından emin olduklarını söyledi. 

İLK DEĞİL

T-Mobile daha önce, Kasım 2019 ve Ağustos 2018 de dahil olmak üzere, her ikisi de müşteri bilgilerine yetkisiz erişim içeren yıllar içinde bir dizi veri ihlali ifşa etmişti. 2015 yılında bilgisayar korsanları, kredi raporlama kuruluşu Experian'dan elde ettikleri ABD'deki yaklaşık 15 milyon T-Mobile kablosuz müşterisine ve potansiyel müşteriye ait kişisel bilgileri çaldı.

(Guardian)