Holzhausen, “Roadster üzerinde çalışıyoruz. Keşke daha hızlı çalışsaydık ama şunu da söylemek isterim ki geliştirdiğimiz süre içerisinde biz de çok şey öğreniyoruz. Biliyorsunuz, tüm bu deneyimler, çıkışımızdan hemen sonra piyasaya sürdüğümüzden çok daha iyi bir Roadster'a dönüşecek. Hiçbir ürün toplum için yeterince hızlı gelemez, ancak bunun üzerinde hummalı bir şekilde çalıştığımızdan emin olabilirsiniz” dedi.

‘SPACEX PAKETİ OLACAK’

Ona göre, merakla beklenen yeni model, Tesla'nın geçen yıl güncellenmiş Tesla Model S ve Model X'te piyasaya sürülen yeni üç motorlu güç aktarma organının geliştirilmiş bir versiyonuna sahip olacak. Von Holzhausen, "SpaceX paketi ile inanılmaz, heyecan verici bir uçan makine olacak" dedi. Tesla CEO'su Elon Musk, otomobil üreticisinin Roadster'a bir "SpaceX paketi" eklemeyi planladığını duyurmuştu, ancak tasarımcı bu planları şimdi doğruladı.

'Paket', aracın etrafındaki performansı artırmayı amaçlayan soğuk hava roket iticilerini ifade ediyor. Musk'a göre teknoloji, Roadster'ın 0'dan 100 kilometreye 1,1 saniyede çıkmasına ve hatta CEO'nun Twitter'da övündüğü gibi kısaca da olsa uçmasına izin verecek. Araç ayrıca tek şarjla yaklaşık bin kilometre menzile sahip olacak.

Ancak Roadster'ın yeni nesli Tesla'nın en gecikmeli programlarından biri. İlk olarak 2017'de tanıtılan aracın 2020'de piyasaya çıkması planlanıyordu. Otomobil üreticisi programı birden fazla kez erteledi ve Musk, Roadster'ın Tesla için bir öncelik olmadığını vurguladı. (RT)