Bu rekor, tüm otomobil üreticilerini vuran küresel bir çip kıtlığı nedeniyle üretim engellerine rağmen geldi. Musk, bu "özel sorunun" hafiflemesine rağmen, çip kıtlığının "tedarik zinciri zorluklarına" neden olduğunu söyledi.

‘’EN İYİSİ’’

Gelir, geçen yılın aynı çeyreğinde 6 milyar dolardan 10,4 milyar dolara yükseldi. 

Musk, Tesla'nın orta boy sedanı Model 3'ün bu çeyrekte "dünyanın her türden en çok satan lüks sedanı" olduğunu iddia etti. Ayrıca, şirketin orta boy spor arabası Model Y'nin önümüzdeki yıllarda en çok satan otomobil veya kamyon olacağını tahmin etti. Musk, "Müşterilerin elektrikli araç algısında gerçek bir değişim gördük ve talebimiz şimdiye kadar gördüğümüz en iyisi" dedi.

BİTCOİN’DEN 101 MİLYON DOLAR

Ancak, şirketin tüm gelirleri araba satışından gelmiyordu. Şirket, ilk çeyrekte 1.5 milyar dolarlık Bitcoin satın aldı, ancak daha sonra pozisyonunu yüzde 10 düşürdü ve bu da gelirlerine 101 milyon dolar katkıda bulundu. 

Tesla kısa süre önce müşterilerin arabaları Bitcoin ile satın almasını mümkün kılarak daha fazla kripto para biriktirmesine izin verdi. 

Şirketin Finans Müdürü Zachary Kirkhorn yatırımcılara, "Niyetimiz uzun vadeli olanı elinde tutmak ve müşterilerimizden araç satın alırken yaptıkları işlemlerden Bitcoin biriktirmeye devam etmektir" dedi.

YILLIK YÜZDE 50 ARTIŞ BEKLENİYOR

Tesla ayrıca emisyonları ve yakıt ekonomisi standartlarını aşabilmek için kredi kazanıyor ve ardından bunları cezalardan kaçınabilmeleri için diğer otomobil üreticilerine satıyor. 

Şirket, bu kredilerin satışından 2020'nin aynı çeyreğine göre yüzde 46 artışla 518 milyon dolar kazandı.

Tesla, 2020'de yaklaşık yarım milyon ve Ocak-Mart döneminde 185 bin otomobil teslim ettiğini söyledi. Şirket, teslimatlarının yıllık yüzde 50 artmasını bekliyor ve Berlin ve Teksas'ta yeni fabrikalarını kurarken Kaliforniya ve Şanghay'daki mevcut tesislerinde üretimi artırıyor.

(BBC, Çeviri:polemikhaber)