Platformda oyunlara yer verilmesi, reklam gelirlerinin yanı sıra, ayda 1 milyardan fazla aktif kullanıcısıyla dünyanın en popüler uygulamalarından biri olan uygulamada kullanıcıların geçirdikleri süreyi de artıracaktır.

Reuters’a konuşan şirkete yakın 4 kaynak, bilgiler henüz kamuya açıklanmadığı için isimlerini vermeyi reddetti. Bir TikTok temsilcisi, şirketin, üçüncü taraf oyun geliştiricileri ve Zynga gibi oyun şirketleriyle yaygın bir mini oyun türü olan HTML5 oyunlarını getirmeyi test ettiğini söyledi. Ancak daha geniş oyun dünyası planları hakkında yorum yapmayı reddetti.

Temsilci, Reuters'e e-postayla gönderilen bir açıklamada, "Platformumuzu zenginleştirmenin ve topluluğumuza değer katan yeni özellikleri ve entegrasyonları düzenli olarak test etmenin yollarını arıyoruz" dedi. TikTok'un oyun özelliklerini hangi pazarlarda kullanıma sunacağı bilinmiyor. TikTok kullanıcıları video halindeki oyunları izleyebilse de çoğu ülkede TikTok uygulamasında oyun oynanmıyor. 

OYUN ŞİRKETİ SATIN ALDI

TikTok'un oyunlara girişi, kullanıcıları elde tutmak isteyen büyük teknoloji firmalarının benzer çabalarını yansıtıyor. Facebook, 2016 yılında Instant Games'i piyasaya sürdü ve akış şirketi Netflix de yakın zamanda platformuna oyunlar ekledi.

Aynı zamanda ByteDance'in kendisini oyun alanında önemli bir rakip haline getirme çabasını da işaret ediyor. Geçen yıl Şanghay merkezli oyun stüdyosu Moonton Technology'yi satın alarak Çin'in en büyük oyun firması Tencent ile doğrudan rekabete girdi. (Reuters)