İddia, son derece popüler video paylaşım uygulamasını kullanan Birleşik Krallık ve AB'deki milyonlarca çocuk adına yapılıyor. 

Başarılı olursa, etkilenen çocukların her birine binlerce dolar borçlu olabilir. TikTok, davanın haksız olduğunu ve bununla mücadele edeceğini söyledi.

‘BU BİLGİLERLE NE YAPILIYOR?’ SORUSU

Avukatlar, TikTok'un çocukların telefon numaraları, videolar, kesin konum ve biyometrik veriler dahil olmak üzere kişisel bilgilerini, yeterli uyarı, şeffaflık veya yasaların gerektirdiği gerekli izin olmadan ve çocukların veya ebeveynlerin bu bilgilerle ne yapıldığını bilmeden aldığını öne sürecekler.

Video paylaşım uygulaması bu iddialara yanıt olarak, "Gizlilik ve güvenlik TikTok için en önemli öncelikler ve tüm kullanıcıları ve özellikle genç kullanıcılarımızı korumaya yardımcı olacak sağlam politikalarımız, süreçlerimiz ve teknolojilerimiz var. İddiaların haksız olduğuna inanıyoruz ve eylemi şiddetle savunmak niyetindeyiz" dedi.

‘’KABUL EDİLEMEZ’’

Dava hukuk firması Scott ve Scott’un temsil ettiği davada, Tom Southwell, TikTok tarafından toplanan bilgilerin "İngiltere ve AB veri koruma yasasının ciddi bir ihlali" olduğuna inandığını söyledi. 

Southwell, "TikTok ve ByteDance'ın reklam geliri, çocuklar da dahil olmak üzere kullanıcılarının kişisel bilgilerine dayanmaktadır. Bu bilgilerden yasal yükümlülüklerini yerine getirmeden ve çocukları çevrimiçi korumaya yönelik ahlaki görevini yerine getirmek kabul edilemez" dedi.

(BBC, Çeviri:polemikhaber)